Ledelseskonferencen

Nedenfor kan du læse om tidligere foredragsholdere på Ledelseskonferencen samt forhåndsomtalen af deres foredrag

Talere d. 27. november 2023

Svend Brinkmann
Professor i psykologi på Aalborg universitet med forskningsfelt i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse samt bestsellerforfatter til bl.a. Stå fast (2014), Ståsteder (2016) og Gå-glip (2017). Og senest bogen Tænk (2022), der handler om det tankefulde liv – om at give plads til tanker og til at dvæle. Svend Brinkmann er også kendt fra DRs P1’s “Brinkmanns Briks”.

Karsten Mellon
Ledelsesrådgiver, forsker med ph.d. i ledelse og organisation, ekstern lektor ved Aalborg Universitet og Syddansk Universitet og forfatter til bl.a. Mod i kriseledelse (red., 2020), Ydmyghed i ledelse (2021), God ledelse (red. 2021) og Ledelse af medarbejdere (2023)

Andreas Leed
Head of Data Science ved Oxford Global Projects: https://www.oxfordglobalprojects.com og bidrager til den nye bog af Bent Flybjerg og Dan Gardner, How Big Things Get Done (2023) anmeldt som ”One of Financial Times’ Best Books of the Summer”.

Sigge Winther Nielsen
Direktør i Djøf, ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet, tidl. fulbright gæsteforsker ved Columbia University, New York og Berkeley, University of California, forfatter til bl.a. Entreprenørstaten (2021), tidl. politisk analytiker på Dagbladet Politiken og TV-vært på DR2 Deadline

Katrine Sperling
Kommunikationsdirektør i Novo Nordisk med ansvar for en afdeling på godt 50 medarbejdere lokalt samt ansvar for global corporate branding, digital kommunikation og global medie- og krisehåndtering involverende ca. 300 medarbejdere internationalt.

Lotte Bøgh Andersen
Professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet og Centerleder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Aktuel forskning vedrører ledelse, motivation og mening såvel som hvordan man dygtiggør sig som offentlig leder.

Talere d. 12. juni 2023

Steen Hildebrandt
Professor emeritus ved Aarhus Universitet og adjungeret professor ved CBS. Ekspert i ledelse, organisation, samfundsforhold, bæredygtighed og forfatter til et utal af bøger om ledelse.

Lise Dahl Arvedsen
Ledelsesekspert og rådgiver, ph.d. i ledelse og organisation, ekstern lektor på CBS, Executive MBA underviser samt forfatter til den helt nye roste bog, Snart griner vi af 8-16 jobbet (2022)

Caroline Hart Sehested
CEO i FutureTalent.dk, vært på TEDxCopenhagen Future of Work, pioner indenfor People agendaen. Caroline har drevet innovativ og bæredygtig forandring for store internationale virksomheder og som Global People & Organisation Director i Novo Nordisk

Mads Leth Jakobsen
Ledelsesforsker og vicecenterleder på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, ph.d., lektor i statskundskab og medforfatter til bogen, Træning af ledelse (udgivelse maj 2023)

Jacob Torfing
Professor i Politik og Institutioner på Roskilde Universitet og på Nord Universitet. Kandidat i statskundskab, master, ph.d., Doktor i Offentlig Administration, daglig leder af The Roskilde School of Governance og forfatter til over 30 bøger og 300 artikler om bl.a. offentlig styring og ledelse, samskabt problemløsning og robust styring i turbulente tider.

Henrik Tingleff
Psykolog, foredragsholder, ekspert i menneskelig adfærd, vært på Radio4 og bestsellerforfatter til bl.a. Hjernen på overarbejde (2018) og Når Flokdyret Fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger (2022)

Talere d. 7. november 2022

Michael Bang Petersen
Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, leder af HOPE-projektet, rådgiver for Sundhedsstyrelsen og regeringen under coronakrisen samt modtager af Dannebrogsordenen og Uddannelses- og Forskningsministeriets Forskningskommunikationspris.

Signe Vikkelsø
Professor ved Institut for Organisation, Copenhagen Business School (CBS), akademisk leder af CBS Leadership, tidligere institutleder og leder af flere større forskningsprojekter med fokus på ledelsesdilemmaer og formel organisering samt forfatter til bl.a. Ledelsesdilemmaer og kunsten at navigere i moderne ledelse (2018).

Stine Reintoft
Cand. psych. aut, erhvervspsykolog, forfatter til den anmelderroste bog Genstart Fællesskabet (2021) samt mange års erfaring med at understøtte trivsel, samarbejde og arbejdsglæde, herunder som rådgiver og opgaveløser for bl.a. Ørsted, Folketinget, Rigspolitiet og Københavns Universitet.

Henrik Tingleff
Psykolog, internationalt efterspurgt foredragsholder, underviser og rådgiver inden for alt der handler om at forstå og påvirke mennesker og menneskers adfærd. Desuden kendt som vært på Radio4 og forfatter til flere bestsellerbøger, herunder Hjernen på overarbejde (2018) og ikke mindst bestselleren Når Flokdyret Fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger (2022).

Søren Brostrøm
Speciallæge og ph.d. fra Københavns Universitet, direktør for Sundhedsstyrelsen, master i offentlig ledelse (MPA) fra CBS, diplomuddannelse Senior Manager in Government (SMG) fra Harvard Kennedy School of Government og medlem af bestyrelsen i Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Talere d. 13. juni 2022

Lotte Bøgh Andersen i selskab med Clara Siboni Lund
Professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet samt VIVE og leder af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse hhv. cand.scient.pol. og ph.d. ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Aarhus Universitet.

Signe Bjørg Lyck
Cand.merc.psyk. og ansvarlig projektleder hos Future Work Lab, som er skabt på initiativ fra Finansforbundet med formålet at skabe ny viden om og redskaber til at styrke den mentale sundhed i fremtidens digitale arbejdsliv.

Henrik Holt Larsen
Professor emeritus ved Copenhagen Business School (CBS) med mangeårigt forskningsområde indenfor strategisk HRM, kompetence- og talentudvikling, distanceledelse og –arbejde og organisatoriske udviklingsprocesser.

James Høpner
Efteruddannelseschef i Praktiserende Lægers Organisation (PLO), bestyrelsesformand på Gotvedinstituttet og forfatter til den helt nye anmelderoste bog, Den uperfekte leder (2021), som har modtaget fem stjerner i bl.a. Børsen.

Thea Kølsen Fischer
Dr.med., master i offentlig ledelse fra CBS, forskningschef, ledende overlæge på Nordsjællands hospital, professor ved Københavns Universitet samt uddannet disease detective på Centers for Disease Control i USA og forfatter til den topanmeldte nye bog, Virusdetektiven (2021).

Kim Escherich
Innovationsarkitekt, teknologietisk ekspert på europæisk plan, forhenværende AI-Etisk Ombudsmand ved IBM, del af lærerstaben hos SingularityU Nordic samt redaktør og forfatter til den yderst tidsaktuelle helt nye bog, Fra velfærdsstat til overvågningsstat (2021).

Talere d. 19. maj 2021

Jakob Torfing
Professor, doktorgrad i offentlig forvaltning og forskningsleder ved The Roskilde School of Governance

Caroline Howard Grøn
Lektor og forsker ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Aarhus Universitet

Jette Runchel
Kommunaldirektør og ledelsesambassadør for Offentlig Ledelse 2020 udpeget af regeringen, KL og Danske Regioner

David Budtz Pedersen
Professor og forsker ved Institut for Kommunikation og Psykologi, Aalborg Universitet samt forfatter til bl.a. Kampen om Mennesket (2018) og Kollaboration (2019)

Christian Ørsted
Internationalt anerkendt ledelsesekspert, rådgiver samt bestsellerforfatter til Livsfarlig Ledelse (2007) og senest Fatale Forandringer (2020)

Talere d. 25. marts 2020

Anders Fogh Jensen
Filosof, ph.d., forfatter, hyppigt anvendt ekspert i radio og TV samt klummeskribent i Berlingske og Jyllandsposten samt forfatter til bogen Pseaudoarbejde (2018)

Per Nikolaj Bukh
Professor v. Aalborg Universitet, førende forsker og ekspert i design af offentlige økonomistyringsmodeller

Steen Hildebrandt
Professor emeritus v. Aarhus Universitet og adjungeret professor v. CBS, Handelshøjskolen i København og Aalborg Universitet

Rikke Østergaard
Erhvervssociolog, rådgiver, gæstelektor på University of Sidney samt bestsellerforfatter til Sluk Emhætten (2016) og bogen Tak! (2017)

Alexandra Krautwald
Ledelsesekspert, futurist, forfatter og betroet ledelses- og beslutningsrådgiver for en lang række mellem- og topledere i den offentlige såvel som private sektor.

Talere d. 30. september 2019

Morten Albæk
Adjungeret professor ved Aalborg Universitet, stifter af og Executive Chairman for Voluntas Group, forfatter til flere bestsellerbøger samt kåret af ”The Internationalist” som en af de mest innovative marketingsledere i verden.

Rasmus Willig
Sociolog, forsker, debattør og lektor ved Institut for Samfund og Globalisering, Roskilde Universitet samt forfatter til flere bestsellerbøger bl.a. Afvæbnet kritik (2016).

Philipp Shhröder
Professor i økonomi samt direktør for Research Centre for Firm and Industry Dynamics på Aarhus Universitet. Internationalt anerkendt forsker vedr. globalisering og automatisering bl.a. i samarbejde med McKinsey & Co.

Ann-Christina Matzen Andreasen
Cand. mag. i psykologi og voksenpædagogik, centerleder for Job, aktivitets- og kompetencecenteret i Gentofte, forfatter til Ledelses i virkeligheden (2018) og modtager af prisen ”Danmarks bedste offentlige arbejdsplads 2018”.

Mickael Bech
Professor på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet, tidl. institutleder ved Syddansk Universitet samt tidl. direktør for VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Talere d. 3. april 2019

Peter Bjerre Mortensen
Professor på Institut for statskundskab, Aarhus universitet

Anders Drejer
Professor på Institut for økonomi og ledelse, Aalborg universitet

Anders Trillingsgaard
Ledelsesekspert, konsulent, ph.d. og forskningschef v. UKON

Lene Tanggaard
Professor på Institut for kommunikation og psykologi, Aalborg universitet

Morten Münster
Psykolog og forfatter til bestselleren Jytte fra marketing er desværre gået for i dag.

Talere d. 9. oktober 2018

Solvejg Schultz Jakobsen
Sekretariatschef og vicedirektør i Kommunernes Landsforening,

Katrine Tang
Vicedirektør i Danske Regioner

Kurt Klaudi Klausen
Professor i offentlig organisation og ledelse v. Syddansk Universitet

Anders Petersen
Lektor i sociologi ved Aalborg Universitet

Lotte Bøgh Andersen
Professor i statskundskab v. Aarhus Universitet

Christian Ørsted
Cand. merc., ledelsesekspert- og rådgiver