Ledelseskonferencen

Hvad skal vi mennesker lave, hvis robotterne laver det hele?

Digitalisering, kunstig intelligens og automatisering er på alles læber i disse tider. Og det kan være svært at få overblik over, hvad vi realistisk set kan forvente? Endvidere bliver digitalisering, kunstig intelligens og automatisering ofte anskuet som noget negativt. Men er det virkelig så farligt, og skal vi frygte at ”this time is different”? Det uheldige ved debatten om digitalisering, kunstig intelligens og automatisering er, at den ofte bliver for unuanceret, følelsesladet og urealistisk. Hvad er op og ned? Hvem bliver vindere og tabere? Eller måske kan vi alle vinde på den lange bane?

I dette højt aktuelle og yderst relevant foredrag vil professor Philipp Schröder fremstille et realistisk scenarie med hensyn til hvad vi kan forvente af kunstig intelligens, digitalisering og automatisering i den kommende tid i den offentlige sektor. Og Philip Schröder vil bl.a. vise, hvorfor digitalisering, kunstig intelligens og automatisering kan være rigtig positiv for dansk økonomi og for organisationer og virksomheder i den private såvel som offentlige sektor. Danmark har tradition for at være godt rustet til at udnytte de kræfter og forandringer, som kommer med nye teknologier – og det er er stor fordel. Udover en brugbart overblik over feltet giver Philipp Schröder dig konkret inspiration til at udnytte de muligheder, som automatisering bevirker, men du får også indblik i, hvordan du undgår faldgruberne.

Foredraget vil bl.a. give svar på følgende spørgsmål:

  • I hvilket omfang vil dansk økonomi og den offentlige sektor blive påvirket af digitalisering, kunstig intelligens og automatisering?
  • Hvilke brancher, funktioner og kompetencer bliver mest påvirket – og hvordan kommer det til at se ud i den offentlige sektor?
  • Hvilke nye teknologier vil presse Den Danske Model – og hvad kan gøres for at undgå negative konsekvenser?
  • Hvordan kan vi i den offentlige sektor udnytte de muligheder, som digitalisering, kunstig intelligens og automatisering bevirker,
  • Hvad er faldgruberne – og hvordan undgår vi dem?

Philipp Schröder

Philipp Schröder er professor i Økonomi på Aarhus Universitet og direktør for Research Centre for Firm and Industry Dynamics på Aarhus Universitet. Han forsker i globalisering, internationale aktiviteter af virksomheder og industri dynamik. Han har sammen med sit eget forskerteam bidraget til flere analyser i samarbejde med McKinsey & Co som bl.a. undersøger automatiserings betydning for samfundsøkonomien. Han er desuden medlem af Disruptionrådet og Konkurrencerådet.