Ledelseskonferencen

Anders Petersen er lektor i sociologi på Aalborg Universitet. Han har i mange år forsket i samtidens betingelser for at være et menneske, herunder hvad det indebærer, at vi lever i en diagnosekultur og i et præstationssamfund.

Anders Petersen er forfatter til en række bøger, bl.a. Præstationssamfundet (2016) samt Diagnoser (2015) sammen med Svend Brinkmann.

Foredrag: Præstationssamfundet driver rovdrift på os

Vi bliver gang på gang mindet om det, og emnet synes aktuelt som aldrig før: Psykiske lidelser som stress, angst og depression trives i bedste velgående i vores tid. Lidelserne er vokset sig store og blevet folkesygdomme, ligesom forbruget af antidepressiv medicin er eksploderet.

Hvordan kan vi forklare det og hvilke konsekvenser har udviklingen for måden at betragte mennesker på? I foredraget vil Anders Petersen komme med et svar.

Ifølge ham lever vi i dag i et præstationssamfund, hvor vi hele tiden stiller (for) store krav til os selv og hinanden. Er vi ikke fleksible, hurtige eller attraktive nok, falder vi bagud, og kampen for at følge med gør os mere sårbare over for stress, angst og depression.