Ledelseskonferencen

Når flokdyret fejler – hvorfor kloge ledere træffer ukloge beslutninger?

Prestigeprojekter. Magtkampe. Nødløgne. Intern konkurrence. Mobberier. Modarbejdelse. Magtfuldkommenhed. Vi mennesker i besidder universets bedst udviklede hjerne. Alligevel gør vi igen og igen så meget, der er så dumt! Og særligt når vi er sammen i grupper – store som små. Det koster ressourcer, relationer – og karrierer.

Sandheden er, at før alt andet er enhver leder menneske, og mennesker fanges langt mere af flokken, end de fleste af os vil være ved. Du kan kende dine værdier, din etik og dit moralske kompas. Du kan være bevidst om din vision og din mission – og det hele kan gå fløjten i det øjeblik, hvor du er sammen med mere end 3-4 mennesker!

Henrik Tingleff tager dig med på en rejse rundt i historiens største og mest skelsættende menneskeforsøg og helt ind i sindets kringlede og krøllede afkroge. Bliv præsenteret for fem foruroligende forklaringer på, hvorfor mennesker i flok gør så mange ukloge ting. Og ét betryggende bud på, hvordan vi kan undgå disse faldgruber. Bered dig på at blive både fascineret, forundret, foruroliget – og rigtig meget klogere – på dine kollegaer og dine medarbejdere. På dine medmennesker. Og på dig selv!

Foredraget vil bl.a. give svar på følgende:

  • Hvilke flokdyrs-fejlslutninger der koster tid, penge og kræfter i hverdagen?
  • Hvor uhyggelig stor magt du som flokkens leder besidder. På godt og på ondt. 
  • Hvad det egentlig vil sige at være menneskelig!

Henrik Tingleff

Henrik Tingleff er psykolog af uddannelse og nysgerrig på mennesker af natur. Han er en internationalt kendt og efterspurgt foredragsholder, underviser og rådgiver inden for alt der handler om at forstå og påvirke mennesker og menneskers adfærd. Særligt når vi skal fungere sammen i større eller mindre grupper. Henrik Tingleff er desuden kendt som vært på Radio4 og forfatter til flere bestsellerbøger, herunder Hjernen på overarbejde (2018) og ikke mindst bestselleren Når Flokdyret Fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger (2022)