Ledelseskonferencen

Genstart fælleskabet – ledelse af det gode teamsamarbejde!

Kompleksiteten stiger, når flere medarbejdere er samlet. For mange ledere resulterer en sådan kompleksitet ofte i en individuel ledelsesform. Men sammenhold, samarbejde og sammenhængskraft udgør de fleste steder det fundament, som en organisation hviler på og drives frem af. Samarbejdet er særligt udfordret under kriser med kaotiske forhold og mange modsatrettede interesser. Og efter større kriser (som nu) er det afgørende, at samarbejdet i en organisation kigges grundigt efter i sømmene. Der kan være brug for en ledelsestilgang, der løfter og styrker sammenhold, samarbejde og sammenhængskraft.

Arbejdende fællesskaber kalder på god rammesætning og god ledelse, for at opgaverne i organisationen kan løses optimalt, og for at samarbejdsmiljøet er sundt og en kilde til læring og udvikling. Og lige præcis her er der plads til forbedringer rigtig ma nge steder.

Foredraget vil bl.a. give et bud på følgende:

  • Hvad er grundpillerne i det gode teamsamarbejde – og hvad er vigtigt, når du som leder skal lede det gode teamsamarbejde?
  • Hvordan kan et arbejdende fællesskab blive en buffer mod stress og pres?
  • Hvordan håndterer du som leder magt- og statusspil i grupper?

Stine Reintoft

Cand.psych.aut. erhvervspsykolog og forfatter til en række bøger, bl.a. Kort & godt om samarbejde (2020) og senest den anmelderroste Genstart Fællesskabet fra oktober 2021. Stine Reintoft skriver ofte artikler og er kendt fra diverse blogindlæg og Podcasts. Stine Reintoft har mange års erfaring med at understøtte trivsel, samarbejde og arbejdsglæde ved hjælp af oplæg, teamudvikling, supervision, ledelsessparring og stress coaching. Hun arbejder som selvstændig erhvervspsykolog og har løst opgaver for både private og offentlige organisationer, herunder Ørsted, Folketinget, Københavns Universitet, Rigspolitiet og mange flere.