Utæmmelig skabertrang og bagsiden af medaljen: Om passion, fiasko og sejr!

Claus Meyer er kendt for sin passion for mad, sin evne til at kombinere gastronomi med forretningssans og sit engagement i at fremme dansk madkultur både nationalt og internationalt. Og med en imponerende karriere, der spænder over tre årtier, har Claus Meyer etableret sig som en pioner inden for madkultur og iværksætteri. Han er en førende stemme inden for bæredygtig forretningsudvikling, langt udenfor sit felt – og hans unikke tilgang til gastronomi kombineret med en dyb forståelse for socialt ansvar har gjort ham til en eftertragtet rådgiver for virksomheder og organisationer, der ønsker at tænke nyt, skabe positiv forandring og frisætte uforløste potentialer.
I dette foredrag inviterer Claus os ind i sit liv – iværksætteren og mennesket. Vi får indblik i alt fra arbejdet som syvårig hos den lokale bager i Sundby på Lolland og et afgørende ophold som au pair i Frankrig – til åbningen af Noma, bevægelsen bag det Nordiske Køkkenmanifest, etableringen af Melting Pot Fonden og ikke mindst en risikabel satsning i Amerika, der gik helt galt.
Foredraget er en beretning om utæmmelig skabertrang, triumfer og tragedier – en personlig fortælling om at overvinde modgang og finde styrke i sin passion. Claus Meyer har aldrig sat langsigtede mål for hverken sit liv eller sine virksomheder – og har altid været åben over for nye udfordringer. Han har fulgt sit hjerte og udviklet sit talent for at drive virksomheder og kommunikere kvalitet.
Foredraget kommer bl.a. med bud på følgende:
- Hvordan skaber man ny begejstring, positiv forandring og frisætter uforløste potentialer?
- Hvad er værdien af visioner – og af alt det, som ikke kan måles på en vægt?
- Hvordan kan man finde fodfæste igen, når næsten alt er tabt?
Claus Meyer
Claus Meyer er cand.merc.int. fra Handelshøjskolen i København med speciale i opstart og udvikling af virksomheder. Han har etableret flere gastronomiske virksomheder, herunder Meyers Køkken, Meyers Madhus, Meyers Deli og Meyers Bageri. Sammen med René Redzepi grundlagde han i 2003 restaurant Noma, som har opnået international anerkendelse. Meyer er aktiv debattør og formidler af madkultur. Han var studievært og tilrettelægger af madprogrammet “Meyers Køkken” på DR1 fra 1992 til 1998 og har skrevet flere bøger om mad og gastronomi. Han er desuden Ridder af Dannebrogordenen, æresalumne ved Copenhagen Business School (CBS) og adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).