Ledelseskonferencen

Fra pseudopolitik til månelanding: Hvordan tackler du vilde problemer i din organisation?

Sigge Winther Nielsen zoomer ind på de vilde problemer i vores samfund – altså dem som er viklet ind i andre problemer, og hvor løsningerne sjældent er tamme. Men hvad er vilde problemer for en størrelse, og hvordan kan du som leder tackle vilde problemer i din organisation?

At forstå og forme de vilde problemer er en nødvendighed for ledere af fremtidens offentlige sektor. Der er et hav af redskaber, som kan aktiveres af dig og din organisation. Sigge giver dig et skarpt indblik i, hvordan vores politiske system fungerer, herunder hvordan pseudopolitiske initiativer og symbolpolitik griber om sig, mens samfundets reelle og komplekse udfordringers politiske løsninger svinder hen i ingenting. Sigge Winther Nielsen viser, hvor i historien vi har fejlet med at håndtere vilde problemer, og hvordan vi kan tackle vilde problemer med anderledes metoder. Vi skal til Uruk og Ukraine og tilbage til dagens Danmark. Sigge Winther Nielsen trækker på den seneste videnskab, historiske kilder, og 50 interviews med en række eksperter og nøgleaktører for at forstå nutidens politiske kriser, hvordan vi kan løse dem på måder, som kan skabe afgørende forandringer på tværs af samfundets sektorer.

Foredraget vil bl.a. komme ind på følgende spørgsmål:

  • Hvad er pseudopolitik, og hvad betyder det for dig, som er leder i den offentlige sektor?
  • Hvad er vilde problemer, og hvorfor er det svært at løse vilde problemer?
  • Hvordan kan du tackle vilde problemer i din organisation?

Sigge Winther Nielsen

Sigge Winther Nielsen er cand.scient.pol, ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet og direktør i Djøf. Han har boet flere år i USA som fulbright gæsteforsker ved Columbia University, New York og Berkeley, University of California.

Sigge Winther Nielsen er forfatter og medforfatter til en lang række bøger, senest den roste bog, Entreprenørstaten (2021). Han har desuden tidligere været politisk analytiker på Dagbladet Politiken og er kendt som TV-vært på DR2 Deadline.