Ledelseskonferencen

Det meningsfulde arbejdsliv: Hvordan tager vi højde for menneskelig mangfoldighed?

Det moderne arbejdsliv er præget af omskiftelighed, optimeringskrav og social acceleration. Derfor efterspørges mennesker, som er fleksible, omstillingsparate og innovative. Men langt fra alle kan leve op til disse krav, og flere og flere lider af arbejdsrelateret stress.

I foredraget spørger Svend Brinkmann, hvordan vi kan indrette et arbejdsliv, der i højere grad tager højde for menneskelig mangfoldighed, og som derfor er mere meningsfyldt for flere. Men hvad er mening? Er der særlige forhold, som knytter sig til offentlige arbejdspladser og vedrører offentlige ledere? Er brugen af redskaber som målinger og evalueringer med til at tømme arbejdet for mening? En hovedpointe i oplægget er, at der på offentlige arbejdspladser skal være plads til kreative individer, der tænker ud af boksen og forandrer verden, men der skal også være plads til folk med kompetencer til at vedligeholde den verden, vi lever i. Det kræver blik for diversitet i måden, folk forholder sig til deres arbejde på, hos offentlige ledere.

Foredraget giver bl.a. svar på:

  • Hvordan indretter vi et arbejdsliv, som tager højde for menneskelig mangfoldighed?
  • Hvordan skaber vi trivsel og mental sundhed på arbejdspladserne?
  • Hvordan får vi et meningsfuldt arbejdsliv, uden at hele livets mening bliver arbejdet?

Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. Svend Brinkmann har modtaget DR’s Rosenkjærpris, Gyldendals formidlingspris og Søren Gyldendalprisen for faglitteratur. Aktuelt forsker han i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser. Svend Brinkmann er ikke mindst kendt for sine bestsellerbøger, herunder Stå fast (2014) og Gå glib (2017) samt bøgerne Hvad er et menneske? (2019), Vi er det liv, vi lever(2021) og senest bogen Tænk(2022), der handler om det tankefulde liv – om at give plads til tanker og til at dvæle. Svend Brinkmann er også kendt fra radioprogrammet Brinkmanns Briks på DRs P1.