Ledelseskonferencen

Den langsomme leder: Skru ned for hastigheden og op for effektiviteten!

Hvad gør vi, når opgaverne hober sig op på skrivebordet? Eller alt for mange stramme deadlines truer? Vi skruer op for tempoet – og op for tidsforbruget. Det kan være nødvendigt, men det er ikke altid en god strategi? Hvad sker der, hvis vi i stedet, helt imod vores menneskelige intuition, skruer ned for tempoet? Og ned for tidsforbruget? Og kan man det? Er det muligt at løbe både langsommere og i kortere tid og stadig nå i mål? Måske endda bedre i mål?

Kognitionsforskning giver et klart og tydeligt svar: Ja, det kan man! Men hvordan? Psykolog og bestsellerforfatter, Henrik Tingleff, har mere end 15 års erfaring med at arbejde med mennesker, der skal præstere hver dag – under pres, med stort ansvar og i højt tempo. Vores bedsteforældres håndfaste skrøner om, at hårdt arbejde bærer lønnen i sig selv, at der ikke er tid til pauser før arbejdet er gjort, og at dét der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere; viser sig at være netop dét, skrøner. Vi skal ikke yde, før vi kan nyde – vi skal nyde, for at vi kan yde! I dette velformidlede foredrag får du indblik i ny forskning på området, og viden om, hvordan du – helt konkret – kan skabe et hjernevenligt arbejdsliv. Vi skal lære om SlowHacks, som bygger på videnskaben om at sætte hastigneden ned for at løfte humøret, optimere beslutningsevnen, hæve kvaliteten og øge effektiviteten.

Foredraget giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:

  • Hvorfor skal du glemme noget af det, som din gamle bedstemor har lært dig?
  • Hvorfor er de fleste Nobelpriser vundet i havestuen – og hvordan træffer du flere rationelle beslutninger, der ikke skal tages om?
  • Hvad er SlowHacks, og hvordan skaber du – helt konkret – et hjernevenligt og bæredygtigt arbejdsliv for dig selv og dine medarbejdere?

Henrik Tingleff

Henrik Tingleff er psykolog af uddannelse og nysgerrig på mennesker af natur. Han er en internationalt kendt og efterspurgt foredragsholder, underviser og rådgiver inden for alt der handler om at forstå og påvirke mennesker og menneskers adfærd. Særligt når vi skal fungere sammen i større eller mindre grupper. Henrik Tingleff er desuden kendt som vært på Radio4 og forfatter til flere bestsellerbøger, herunder Hjernen på overarbejde (2018) og ikke mindst bestselleren Når Flokdyret Fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger (2022): https://www.henriktingleff.dk/bog/