Ledelseskonferencen

Organisationen blev sat fri: Hvordan designer man en selvledende organisation og genfinder lederskabet?

Ifølge Lederne vurderer 50 procent af medlemmerne, at deres organisationsform ikke er gearet til at indfri organisationens strategi. Og over 60 procent forventer, at deres organisation vil skulle ændres betragteligt i fremtiden for at imødegå de udfordringer, de står over for. Men hvordan kan man gentænke sin organisation så innovationskraften frisættes, trivslen øges og evnen til at tiltrække nye talenter styrkes?

Med over 20 års ledelseserfaring og med et radikalt organisationseksperiment i baggagen, vil Christian Bason fortælle historien om fremtidens menneskelige og bæredygtige organisation. Han vil give indsigt i hvordan et fælles menneskesyn kan være nøglen til en gentænkning af ledelse og beslutningsprocesser — så det bedste argument vinder. Han vil også dele udfordringer og dilemmaer i den frisatte organisation: Hvem har kollegernes ryg, når noget bliver svært, og der ikke længere er en traditionel chef at skubbe opgaver op til? Hvordan undgår man at organisationen fokuserer på det forkerte, når den ikke længere styres fra toppen? Og hvad er den reelle værdiskabelse i den selvledende organisation?

Foredraget drøfter og giver bud på følgende:

  • Hvad vil det i praksis sige at frisætte organisationen — også i den offentlige sektor?
  • Hvordan træffer man beslutninger, hvis alle kan bestemme?
  • Hvad sker der med lederskabet, når organisationen sættes fri — og hvad med værdiskabelsen?

Christian Bason

Christian Bason, Ph.D., forfatter, oplægsholder og rådgiver. Tidligere CEO for Dansk Design Center samt leder af den danske regerings innovations team, MindLab. Tidligere Business Manager i Rambøll. Christian har undervist i Danmark og udlandet, herunder på Oxford Saïd Business School, Henley MBA, the European School of Administration og Copenhagen Business School.

Christian er endvidere forfatter til artikler i bl.a. Harvard Business Review og Stanford Social Innovation Review samt forfatter til en række roste bøger, herunder Expand: Stretching the Future by Design (2022) og senest bogen The Organization was set free, and the Leadership Had to be Rediscovered (2023).