Ledelseskonferencen

Ét liv, Én tid, Ét menneske – Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv

Med udgangspunkt i sin seneste bog, tager Morten Albæk i sit foredrag udgangspunkt i paradokset om, hvordan det kan lade sig gøre, at vi som et af verdens rigeste og mest lykkelige folkeslag, er så hårdt ramt på vores mentale velbefindende? I sit foredrag gør han bl.a. op med begrebet work-life balance og forestillingen om, at en skarpere adskillelse mellem arbejde og fritid kan løse problemet. Spørgsmålet er hvilke greb og overvejelser vi som ledere og medarbejdere – mennesker – kan tage i vores éne liv for at sikre, at den tid vi har er brugt så meningsfuldt som muligt?

Qua sit virke som erhvervsleder og filosof, præsenterer Morten Albæk sine refleksioner vedrørende hvorledes vi kan give plads til en ny og mere meningsfuld måde at lede os selv og andre mennesker gennem livet på. Vi går ikke på arbejde hver morgen, vi går ind i et liv, hvor arbejde blot er én af mange korridorer, og hvor der derfor bør gælde samme forhold som i alle andre dele af livet. Morten Albæk vil bl.a. give svar på følgende spørgsmål:

  • Hvordan forbruger vi vores tid bedst? Det gør vi vel sammen med dem, vi elsker?
  • Hvorfor accepterer vi at bruge så meget af vores forgængelige tid på mennesker og aktiviteter, som vi ikke elsker?
  • Hvilke greb (og begreb) bør vi som ledere og medarbejdere tage og gøre op med for at skabe rammerne for et meningsfuldt liv?

Morten Albæk

Morten Albæk (f. 1975) er cand.mag. i historie og filosofi, adjungeret professor i filosofi ved Aalborg Universitet og stifter af rådgivningsvirksomheden Voluntas. Morten Albæk startede sin karriere i Danske Bank, hvor han endte som Senior Vice President for Idé- udvikling og Innovation, inden han blev Chief Marketing Officer og medlem af Executive Committee hos Vestas. Han er blevet kåret som en af de mest innovative marketingledere fem år i træk af ’The Internationalist’ og er desuden forfatter til flere bestsellere, bl.a. Generation Fucked Up? (2005) og Det Gennemsnitlige Menneske (2013) samt senest den anmelderroste bog, Ét Liv. Én Tid. Ét Menneske – Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv (2018).