Ledelseskonferencen

Ledelseskonferencen

Offentlig Ledelse 2023

Velkommen til Offentlig Ledelse 2023! 

Sæt kryds i kalenderen mandag d. 12. juni 2023, hvor Ledelseskonferencen afholdes i de
skønne rammer i ODEON i Odense. Du kan tilmelde dig her.

Ledelseskonferencen afholdes to gange om året – og henvender sig til alle ledere i den offentlige
sektor. Vi glæder os til endnu en rigtig god faglig dag med fokus på nyeste viden og forskning indenfor ledelse. Du vil på konferencen møde flere hundrede andre ledere fra alle områder af den offentlige sektor. Vi har samlet det stærkest mulige hold af foredragsholdere, som er velfunderede i både teori og praksis. Programmet byder på skarpe analyser af aktuelle ledelsesudfordringer og flere forskellige perspektiver på mulige løsninger:

Nytænk arbejdslivet: Hvordan tiltrækkes, udvikles og fastholdes medarbejdere på tværs af generationer?
Caroline Hart Sehested
CEO i FutureTalent.dk, vært på TEDxCopenhagen Future of Work, pioner indenfor People agendaen. Caroline har drevet innovativ og bæredygtig forandring for bl.a. IBM, Google, Academy, Microsoft, SDU og som Global People & Organisation Director i Novo Nordisk

Den langsomme leder: Skru ned for hastigheden og op for effektiviteten!
Henrik Tingleff
Psykolog, foredragsholder, ekspert i menneskelig adfærd, vært på Radio4 og bestsellerforfatter til bl.a. Hjernen på overarbejde (2018) og Når Flokdyret Fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger (2022)

Bæredygtig ledelse: Ydre forandring kræver indre omstilling
Steen Hildebrandt
Professor emeritus ved Aarhus Universitet og adjungeret professor ved CBS. Ekspert i ledelse, organisation, samfundsforhold, bæredygtighed og forfatter til et utal af bøger om ledelse, herunder  Det bæredygtige velfærdssamfund (2021)

Ny forskning: Sådan bliver ledelsestræning en del af dit strategiske ledelsesarbejde!
Mads Leth Jakobsen
Ledelsesforsker og vicecenterleder på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, ph.d., lektor i statskundskab og medforfatter til bogen, Træning af ledelse (udgivelse maj 2023)

Snart griner vi af 8-16 jobbet: Skab en anden og fleksibel arbejdsplads, der er bæredygtig!
Lise Dahl Arvedsen
Ledelsesekspert og rådgiver, ph.d. i ledelse og organisation, ekstern lektor på CBS, Executive MBA underviser samt forfatter til den helt nye roste bog, Snart griner vi af 8-16 jobbet (2022)

Fra pseudopolitik til månelanding: Hvordan tackler du vilde problemer i din organisation?
Sigge Winther Nielsen
Direktør i Djøf, ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet, tidl. fulbright gæsteforsker ved Columbia University, New York og Berkeley, University of California, forfatter til bl.a. Entreprenørstaten (2021), tidl. politisk analytiker på Dagbladet Politiken og TV-vært på DR2 Deadline

Vi glæder os til at se dig! 

Se program og foredrag.

Tilmelding

Stemningsreportage optaget på Ledelseskonferencen 7. november 2022

Oplægsholdere

Caroline Hart Sehested

Nytænk din arbejdsplads: Hvordan tiltrækkes, udvikles og fastholdes medarbejdere på tværs af generationer?

I det glohede arbejdsmarked vi befinder os i, hvor næsten 40%, ifølge Dansk Arbejdsgiverforening, har skiftet arbejdsspor det sidste år, vægtes den svære kamp om at tiltrække, udvikle og fastholde de bedste medarbejdere i dag endnu højere på mange arbejdspladser. Mange ledere ønsker at kunne trykke på ”fast forward to normal” knappen, så tingene bliver som vi kendte dem fra før pandemien. At det ikke kommer til at ske, er tydeligt for de fleste. I dag kalder en verden med uforudsigelige tider på uforudsigelige svar, og lige nu er det vigtigere end nogensinde før at gentænke, hvordan vi skaber det meningsfulde fællesskab og det idealistiske ”tilhørsforhold til arbejdspladsen”. Den bedste måde at forudsige fremtidens attraktive arbejdsplads er imidlertid ved at skabe den selv – men hvordan?

I dette foredrag deler Caroline Hart Sehested, vært på TEDxCopenhagen Future of Work, CEO for FutureTalent, og tidligere People & Organisation Director i Novo Nordisk, ud af sine mange års erfaring med at nytænke og skabe attraktive, meningsfulde, engagerende, udviklende arbejdspladser, som dygtige medarbejdere nu og i fremtiden gerne vil være en del af og bidrage til. Arbejdspladser hvor der er gode tilhørsforhold via tillid, tryghed og trivsel. Caroline Hart Sehested kommer også ind på, hvordan du som leder kan udnytte værdien af en flergenerations-arbejdsstyrke, som i 2025 kommer til at bestå af 27% fra Generation Z. Hvad ved vi, hvad er lederens rolle, og hvordan gør vi? Caroline Hart Sehested har stor erfaring på netop disse områder og har bl.a. samarbejdet med store internationale firmaer. Se mere her: https://www.futuretalent.dk

Foredraget giver dig bl.a. svar på følgende:

  • Hvilke store arbejdstrends er vi nødt til at kende for at forstå og skabe den attraktive arbejdsplads?
  • Hvordan skaber du som leder det bedste tilhørsforhold via tillid, tryghed og trivsel, og hvordan kan du bruge værdien af flergenerations-arbejdsstyrken succesfuldt?
  • Hvordan tiltrækker, rekrutterer og udvikler vi de bedste medarbejdere i dag og endnu vigtigere, hvordan sikrer vi, at de bliver i lang tid?

Caroline Hart Sehested

Caroline Hart Sehested Caroline har en Master’s Degree fra Copenhagen Business School i Management of Innovation and Business Development og har været udstationeret til Manila og USA. Hun er stifter og CEO i firmaet FutureTalent.dk, som rådgiver virksomheder om, hvordan man tiltrækker, udvikler og fastholder de bedste medarbejdere både i dag og i fremtiden. Med mere end 15 års ledererfaring indenfor shipping, energisektoren og pharma-industrien, er Caroline kendt som en pioner indenfor People agendaen og har drevet innovativ og bæredygtig forandring for mange virksomheder bl.a. i Novo Nordisk, hvor hun var Global People & Organisation Director. Caroline er derudover en aktiv foredragsholder, Board Member, facilitator for Executive netværk, og du kender hende måske allerede fra hendes værtsrolle på TEDxCopenhagen Future of Work, hvor hun interviewer danske og internationale top erhvervsledere.

Henrik Tingleff

Den langsomme leder: Skru ned for hastigheden og op for effektiviteten!

Hvad gør vi, når opgaverne hober sig op på skrivebordet? Eller alt for mange stramme deadlines truer? Vi skruer op for tempoet – og op for tidsforbruget. Det kan være nødvendigt, men det er ikke altid en god strategi? Hvad sker der, hvis vi i stedet, helt imod vores menneskelige intuition, skruer ned for tempoet? Og ned for tidsforbruget? Og kan man det? Er det muligt at løbe både langsommere og i kortere tid og stadig nå i mål? Måske endda bedre i mål?

Kognitionsforskning giver et klart og tydeligt svar: Ja, det kan man! Men hvordan? Psykolog og bestsellerforfatter, Henrik Tingleff, har mere end 15 års erfaring med at arbejde med mennesker, der skal præstere hver dag – under pres, med stort ansvar og i højt tempo. Vores bedsteforældres håndfaste skrøner om, at hårdt arbejde bærer lønnen i sig selv, at der ikke er tid til pauser før arbejdet er gjort, og at dét der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere; viser sig at være netop dét, skrøner. Vi skal ikke yde, før vi kan nyde – vi skal nyde, for at vi kan yde! I dette velformidlede foredrag får du indblik i ny forskning på området, og viden om, hvordan du – helt konkret – kan skabe et hjernevenligt arbejdsliv. Vi skal lære om SlowHacks, som bygger på videnskaben om at sætte hastigneden ned for at løfte humøret, optimere beslutningsevnen, hæve kvaliteten og øge effektiviteten.

Foredraget giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:

  • Hvorfor skal du glemme noget af det, som din gamle bedstemor har lært dig?
  • Hvorfor er de fleste Nobelpriser vundet i havestuen – og hvordan træffer du flere rationelle beslutninger, der ikke skal tages om?
  • Hvad er SlowHacks, og hvordan skaber du – helt konkret – et hjernevenligt og bæredygtigt arbejdsliv for dig selv og dine medarbejdere?

Henrik Tingleff

Henrik Tingleff er psykolog af uddannelse og nysgerrig på mennesker af natur. Han er en internationalt kendt og efterspurgt foredragsholder, underviser og rådgiver inden for alt der handler om at forstå og påvirke mennesker og menneskers adfærd. Særligt når vi skal fungere sammen i større eller mindre grupper. Henrik Tingleff er desuden kendt som vært på Radio4 og forfatter til flere bestsellerbøger, herunder Hjernen på overarbejde (2018) og ikke mindst bestselleren Når Flokdyret Fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger (2022): https://www.henriktingleff.dk/bog/

Lise Dahl Arvedsen

Snart griner vi af 8-16 jobbet: Hvordan indretter vi en fleksibel, bæredygtig arbejdsplads?

Vi taler om hybride arbejdspladser, om fleksibilitet, diversitet og om alsidige nye måder at indrette arbejdslivet på. Og det er vi nødt til, for de tektoniske plader under os har rykket sig. Vi ser alle ind i et længere arbejdsliv, og organisationer oplever burnouts, mental nedslidning og meningstab hos både medarbejdere og ledere som aldrig før. Talentjagten er hård, og talenterne har høje krav – ikke til løn, men til mening og medbestemmelse, til frihed og til fleksibilitet. Der er behov for justerede eller nye (strategiske) rammer og organiseringsformer. 

Men gøres dette uklogt, er der mange bagsider af medaljen: Viden går tabt, ensomhed fylder, og sammenhængskraften tabes på jorden. Så hvordan indretter vi arbejdslivet, så det er meningsfuldt og bæredygtigt? Hvordan giver vi plads til fleksibilitet uden at prisen bliver for høj? Og hvordan er det muligt, også i den offentlige sektor?

I dette oplæg stiller ledelsesekspert, forfatter og ekstern lektor ved CBS Lise Dahl Arvedsen skarpt på, hvad du som leder kan arbejde med for at skabe fleksible organisationer og arbejdspladser, som er bæredygtige for både medarbejdere og organisation – ikke bare på papiret, men i praksis, tirsdag formiddag kl. 10. Ved at zoome ind på hverdagen, kan vi arbejde med vores egen og vores fælles praksisser. Praksisser der understøtter en fleksibel og omskiftelig hverdag. Praksisser der på sigt bliver til stærke normer. I dette arbejde kan lederen trække på en række værktøjer. Disse værktøjer foldes ud i oplægget og sættes i spil i konkrete cases.

Foredraget giver bl.a. svar på følgende: 

  • Hvad går paradigmeskiftet ud på? Og hvilke konsekvenser har det for organisationerne?
  • Hvilke fokuspunkter bør ledere stille skarpt på for at lykkes med en fleksibel og bæredygtig arbejdsorganisering i hverdagen?
  • Hvad kan du som leder gøre for at understøtte en fleksibel og bæredygtig arbejdsorganisering?

Lise Dahl Arvedsen

Lise Dahl Arvedsen, ph.d. i ledelse og organisation, er forfatter, foredragsholder, coach og ledelsesrådgiver med fokus på ledelse i hybride og komplekse kontekster, det bæredygtige arbejdsliv og nye organisationsformer. Hun er forfatter til den helt nye bog, Snart griner vi af 8-16 jobbet (2022), dobbelt certificeret business coach og akkrediteret på Senior Practitioner Level hos EMCC.

Lise Dahl Arvedsen er ekstern lektor på Copenhagen Business School, hvor hun bl.a. underviser og arbejder med ledelsesudvikling og forandringsledelse på Executive MBA og kurser om den digitale organisation.

Mads Leth Jakobsen

Ny forskning: Sådan bliver ledelsestræning en del af din organisation og dit strategiske ledelsesarbejde

Ledelse kan trænes og dermed læres. Og det er rigtig godt. Nye ledere skal hurtigt lære at opbygge relationer og formulere visioner. Samtidig skal alle ledere i en kompleks verden være gode til at lære nyt. Træning af ledelse kan hjælpe med begge dele. Men hvad er træning af ledelse? Og hvad kan du bruge ledelsestræning til i din organisation og i dit eget ledelsesarbejde?

Disse spørgsmål og meget mere besvares med udgangspunkt i helt ny forskning fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse (forventet bogudgivelse i maj 2023). At træne ledelse handler om at bygge bro mellem teori og praksis. Det sker ved at øve, reflektere og få feedback på sin ledelse. Forskning viser, at der ofte er stor afstand mellem lederes intentioner og medarbejderes oplevelser af ledelse. Træning med feedback og refleksion kan reducere afstanden. Gør man det ordentligt, kan ledelsestræning bruges til strategisk forandring. I dette foredrag præsenteres derfor tre spørgsmål, som er særligt vigtige at overveje for vellykket træning af ledelse: Hvad vil I opnå med træningen? Skal deltagelse være frivillig eller obligatorisk? Hvordan skal træningen forankres i organisationen?

Foredraget giver bl.a. svar på følgende spørgsmål:

  • Hvad vil det sige at træne ledelse?
  • Hvordan kan du bruge ledelsestræning til strategisk forandring? 
  • Hvordan kan ledelsestræning forankres i din organisation – og hvordan gør du i praksis?

Mads Leth Jakobsen

Mads Leth Jakobsen er vicecenterleder på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse og lektor i statskundskab. Han har stor erfaring med ledelsesudvikling og ledelsestræning fra bl.a. undervisning på den Fleksible master i offentlig ledelse (FMOL). Medforfatter til bogen Træning af ledelse (forventet udgivelse maj 2023). Han forsker i ledelsesmæssig troværdighed, lederes vilkår og forudsætninger for at bidrage til offentlig værdiskabelse samt integration af forskellige perspektiver på ledelse.  

Sigge Winther Nielsen

Fra pseudopolitik til månelanding: Hvordan tackler du vilde problemer i din organisation?

”I got 99 problems” var der engang en rapper som sang i en politisk ukorrekt sang. I dag må de fleste af os forholde sig til ikke bare mange problemer, men vilde problemer, som er både komplekse og ganske genstridige at løse. Dette gælder ikke mindst offentlige ledere. Men hvad er vilde problemer for en størrelse, og hvordan kan du som leder tackle vilde problemer i din organisation? At forstå og forme de vilde problemer er en nødvendighed for ledere af fremtidens offentlige sektor. Der er et hav af redskaber, som kan aktiveres af dig og din organisation. Lær om dem, så du kan løse problemer, som vi har fumlet med i mange år.

I dette foredrag zoomer Sigge Winther Nielsen ind på de vilde problemer i vores samfund – altså dem som er viklet ind i andre problemer, og hvor løsningerne sjældent er tamme. Han giver dig et skarpt indblik i, hvordan vores politiske system fungerer, herunder hvordan pseudopolitiske initiativer og symbolpolitik griber om sig, mens samfundets reelle og komplekse udfordringers politiske løsninger svinder hen i ingenting. Sigge Winther Nielsen viser, hvor i historien vi har fejlet med at håndtere vilde problemer, og hvordan vi kan tackle vilde problemer med anderledes metoder. Vi skal til Uruk og Ukraine og tilbage til dagens Danmark. Sigge Winther Nielsen trækker på den seneste videnskab, historiske kilder, og 50 interviews med en række eksperter og nøgleaktører for at forstå nutidens politiske kriser, hvordan vi kan løse dem på måder, som kan skabe afgørende forandringer på tværs af samfundets sektorer.

Foredraget vil bl.a. komme ind på følgende spørgsmål:

  • Hvad er pseudopolitik, og hvad betyder det for dig, som er leder i den offentlige sektor?
  • Hvad er vilde problemer, og hvorfor er det svært at løse vilde problemer?
  • Hvordan kan du tackle vilde problemer i din organisation?

Sigge Winther Nielsen

Sigge Winther Nielsen er cand.scient.pol, ph.d. i statskundskab fra Københavns Universitet og direktør i Djøf. Han har boet flere år i USA som fulbright gæsteforsker ved Columbia University, New York og Berkeley, University of California.

Sigge Winther Nielsen er forfatter og medforfatter til en lang række bøger, senest den roste bog, Entreprenørstaten (2021). Han har desuden tidligere været politisk analytiker på Dagbladet Politiken og er kendt som TV-vært på DR2 Deadline.

Steen Hildebrandt

Bæredygtig ledelse: Ydre forandring kræver indre omstilling

Verden ændres. Velfærdssamfundet ændres. Offentlig ledelse ændres. Og det stiller dig og din organisation i en ny situation nu og i den nærmeste fremtid. Det har vi sagt før, men det er anderledes presserende netop nu i denne tid, og på en måde, som er ny for os. Og der er flere bundlinjer og hensyn, der skal tilgodeses og respekteres. For det første, så er der alt det, der er uden for den enkelte organisation. Eksterne interessenter, samfundet, naturen. Myndigheder i verden. For det andet, så er der alt det, der er inde i virksomheden. Det er medarbejdere, ledere, relationer, omsorg, ydelser, sager, opgaver. Ledelse og lederskab handler om det hele. Men hvordan kan du som offentlig leder navigere i dette uforudsigelige og komplekse landskab.

Steen Hildebrandt, mangeårig internationalt anerkendt ledelsesekspert, forfatter og professor emeritus på Aarhus Universitet, giver dig et solidt indblik i, hvad der er de vigtigste fokuspunkter i nutiden og fremtidens komplekse ledelseslandskab, og han giver dig sit bud på, hvordan du kan gribe det an? Det handler ifølge Steen Hildebrandt om de rette værdier, værktøjer og væremåder. Det handler om bæredygtighed – og om væredygtighed. Vi har alle et ansvar for helheden og vores værdier og mindset. Offentlig ledelse har meget stor betydning for borgerne og for alle de mennesker, der arbejder i institutionerne. 

Foredraget vil bl.a. give svar på følgende: 

  • Hvad er bæredygtig ledelse? 
  • Hvorfor skal vi arbejde med FN’s 17 verdensmål – og hvordan inddrages de 17 bæredygtighedsmål i praksis?
  • Hvad er være- og bæredygtighed?

Steen Hildebrandt

Steen Hildebrandt er ph.d., professor emeritus ved Aarhus Universitet og adjungeret professor ved CBS, Handelshøjskolen i København og Aalborg Universitet. Han er medlem af flere bestyrelser og rådgivende komiteer samt en meget benyttet foredragsholder om ledelse, organisation, samfundsforhold, herunder om bæredygtighed og FN’s verdensmål. Han har et omfattende forfatterskab bag sig, et forfatterskab, der i de sidste 10 år er resulteret i op mod 10 bøger om vækst, bæredygtighed, bæredygtig ledelse og de 17 verdensmål.

ODEON Odense d. 12. juni 2023